Karina Turobos:
Ga eens een dag met een chauffeur mee om te ervaren hoe het is, want het is zo leuk!

Dit is onze topper Karina. Zij is al 6 jaar werkzaam voor VSDV en heeft altijd in de winkeldistributie gewerkt. Karina rijdt voor verschillende klanten zoals de Action, Lidl en de Jumbo.

Hoe ben je in de transportwereld terecht gekomen?
“Toen ik 22 was, zat mijn toenmalige vriend op de vrachtwagen. Doordat ik af en toe meeging kwam ik erachter dat dit eigenlijk wel heel erg leuk is.

Ik heb een opleiding gedaan voor financiële administratie en liep stage bij een autoschadebedrijf. Ik mocht vaak klanten of onderdelen ophalen. Dat vond ik eigenlijk veel leuker om te doen dan achter de computer zitten.

De opleiding heb ik afgerond, daarná ben ik voor mijn vrachtwagenrijbewijs gegaan. Ik vind het leuk dat iedere dag anders is en dat ik in heel Nederland, en soms ook het buitenland kom.

Chauffeur VSDV

De vrijheid die ik heb is top. Lekker mijn eigen muziek aan!

De uitdagingen en smalle straatjes maken het werk erg leuk. Hoe langer je dit werk doet, hoe leuker het wordt. Je leert steeds meer mensen kennen op de vestigingen en dat is heel gezellig.”

Hoe langer je dit werk doet, hoe leuker het wordt.

Vind je het wel eens lastig dat je voornamelijk met mannen werkt?
“In de transportwereld werken natuurlijk veel mannen, maar ik moet zeggen dat ik dat juist wel gezellig vind.”

Heb je wel eens last van vooroordelen?
“Wat ik vaak hoor is dat mensen denken dat chauffeurs alleen maar stil zitten en lang rijden. Dus dat het snel wordt beschouwd als een makkelijk beroep, maar dat is niet helemaal waar. Vaak vertel ik dan hoe een dag eruitziet, dan denken ze er toch even anders over. Soms neem ik wel eens één van mijn vrienden een dagje mee en dan zien ze dat het niet de hele dag stilzitten is. We maken lange dagen en komen overal in Nederland.”

Heb je nog tips voor een beginnend chauffeur?
“Stap uit als je het niet vertrouwt met ergens achteruitrijden of met bepaalde bochten. Je wil niet met je uitzwaai ergens tegen aan komen. Desnoods vraag je aan iemand om mee te kijken. Liever een paar keer uit stappen dan schade rijden.”

Als mensen toch nog twijfelen om het chauffeurs vak in te gaan, wat zou je dan tegen ze willen zeggen?
“Neem een proefles bij een rijschool of ga een dag mee met een chauffeur om te ervaren hoe het is. Want het is zo leuk!”

Chauffeur VSDV

In de transportwereld werken natuurlijk veel mannen, maar ik moet zeggen dat ik dat juist wel gezellig vind.

Lijkt de transport sector jou te gek maar wil je toch eens zien hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Loop dan eens een dag mee met een van onze chauffeurs.

Meld je dan hier aan voor een instapdag.

Ben je geïnteresseerd in een van de vacatures of wil je een oriëntatiegesprek? Neem dan even contact met ons op.

Via de mail kan dit naar personeel@vsdv.nl, telefonisch kan dit via 0228-587837 en via Whatsapp kan dit naar 06 13 135 075.

Chauffeur VSDV

Een greep uit onze vacatures

Bakwagenchauffeur

  • Broekhuizenvorst
  • Fulltime

Monteur Bedrijfsvoertuigen

  • Nieuw Bergen
  • Fulltime

Transportplanner

  • Op diverse locaties
  • Fulltime

Monteur onderhoud intern materieel

  • Zwaag
  • Fulltime

Bakwagenchauffeur Winkeldistributie avond/nacht

  • Almere
  • Fulltime